fbpx

צו הרחקה

כאשר מדברים על צו הרחקה, חשוב להבין כי ישנם סוגים שונים של צווי הרחקה והם משמשים למטרות שונות. זהו יכול להיות צו הרחקה למניעת אלימות במשפחה, כמו גם צו אשר ניתן כנגד אנשים זרים המטרידים אתכם. אך ישנו הבדל בין צו הרחקה המוצא כנגד אדם זר לבין צו המוצא כלפי קרוב משפחה.

לא רק שישנו הבדל בין שני הסוגים של צווי ההרחקה, הם גם נובעים מחוקים שונים. כאשר מדובר בצו הרחקה אלימות במשפחה, הצו נשען על החוק למניעת אלימות במשפחה תשנ“א 1991. החוק מתייחס לאלימות וסכסוכים בין בני משפחה. החוק מגדיר את התנאים לקבלת הצו, את ההגבלות שניתן להטיל ואת סמכויות בתי המשפט.

הצו מהסוג שני נובע מתוך החוק למניעת הטרדה מאיימת, תשס“ב 2001. חוק זה מאפשר להוציא צווי הרחקה כנגד אנשים זרים. החוק מגדיר את התנאים שצריכים להתקיים לצורך מתן הצו ואת העילות, כמו גם סמכויות בתי המשפט.

צו הרחקה – החוק למניעת הטרדה מאיימת

מטרת החוק, כפי שהיא כתובה בחוק עצמו ”מטרת חוק זה היא להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו“. החוק נודע לספק הגנה לכל מי שסובל מאיומים, או חושש לפגיעה בגופו או בפרטיותו“. החוק מאפשר לאדם לפנות לבית המשפט בבקשה לקבל צו למניעת הטרדה מאיימת. זהו גם המונח המשפטי הנכון.

סעיף 2 בחור מגדיר מה נחשב להטרדה מאיימת ”הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו“.

דוגמה להטרדה מאיימת אנו יכולים לראות בפסק דין של בית המשפט המחוזי בחיפה (עמ“ש 52454-03-18). בפסק דין זה קבעה השופטת אספרנצה אלון כי הודעת וואטסאפ ששלח אדם להורי אשתו וקרוביה חורגות מגבולות המותר ונחשבות להטרדה מאיימת. בתכתובות ששלח כינה את אשתו ”מטען חבלה“, ”מתועבת“ ועוד שלל ביטויים. השופטת קיבלה את הטענה כי זוהי הטרדה מאיימת. אך בחרה להימנע מהוצאת צו למניעת הטרדה מאיימת מכיוון ששוכנעה שלא יחזור על מעשיו.

על מנת לקבל צו למניעת הטרדה מאיימת המוטרד (אך גם אדם מטעמו או היועץ המשפטי לממשלה) צריך לעתור לבית המשפט ולהוכיח כי אכן יש בדברים הטרדה מאיימת. בית המשפט אינו מסתפק בטענה כללית אלא דורש ראיות. במקרה ואתם חשים מאוימים חשוב לפנות לעורך דין על מנת לבדוק מהן הראיות שניתן לספק לבית המשפטים, למשל מסרונים שקיבלתם יכול להיות ראייה.

במסגרת הצו למניעת הטרדה מאיימת יכולות להיות הוראות מגבילות אשר אינן מאפשרות למטריד להתקרב למוטרד ו/או ליצור עמו קשר. במקרים רבים בית המשפט גם דורש הפקדת ביטחונות. וכמובן, הפרת הצו היא עבירה פלילית.

מתן הצו מוגבל לתקופה של חצי שנה. בית המשפט יכול להאריך את הצו בחצי שנה נוספת. ברוב המקרים הצו אינו עולה על שנה, אך במקרים חריגים בית המשפט עשוי להאריך אותו לתקופה של עד שנתיים

אלימות במשפחה

צו הרחקה אלימות במשפחה

אלימות במשפחה היא בעיה כואבת ואחת מהבעיות החברתיות הקשות ביותר שאנו מתמודדים איתן. לא אחת אנו שומעים על מקרים מזעזעים בחדשות, ולצערנו גם מקרים המסתיימים ברצח. ברור שהפתרון לבעיה אינו יכול להיעשות אך ורק באמצעות חקיקה, אך בכל זאת החוק נדרש לתת הגנה לקרבנות אלימות המשפחה.

במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה, בן משפחה יכול לעתור לבית המשפט לענייני משפחה על מנת להוציא צו הרחקה אלימות במשפחה. המונח המשפטי הנכון הוא צו הגנה.

גם במקרה של צו הגנה, לא רק האדם הנפגע יכול לעתור לבית המשפט. אלו יכולים להיות גם קרוביו או היועץ המשפטי לממשלה. חשוב לעשות זאת באמצעות עורך דין משפחה. יש להוכיח לבית המשפט כי המוטרד סבל מאלימות או שישנו חשש סביר כי הוא עשוי להיפגע. תחת ההגדרה של אלימות יכולות להיכנס צורות שונות של אלימות כמו כליאת שווא, אלימות מינית, אלימות נפשית והתעללות רגשית ממושכת.

גם מערכת המשפט מבינה שצו הגנה אינו פותר את הבעיה, אלא מעניק מענה נקודתי. לכן די ברור שאין די באמצעים משפטיים על מנת להעניק פתרון לבעיה. לכן מלבד צו הרחקה בית המשפט עשוי לדרוש מהאדם שנגדו הוצא הצו לעבור טיפולים שונים במסגרת רשויות הרווחה וגופים אחרים. במידה והאדם נגדו הוצא הצו מחזיק בכלי נשק, הוא עשוי להידרש להפקיד את נשקו.

צו הגנה ניתן לתקופה של עד חצי שנה. בית המשפט יכול להעריך את הצו עד לתקפה של שנה בסך הכל. בנסיבות חריגות בית המשפט עשוי להאריך את הצו לתקופה נוספת, עד לשנתיים בסך הכל.

שימו לב – על מנת לתת מענה מהיר לבעיה ולא לגרום לאדם הסובל מאלימות במשפחה, או הטרדה מאיימת, להמתין לדיון בבית המשפט – גם קצין משטרה יכול להוציא את הצו.

צו הרחקה

עורך דין משפחה

ישנם אנשים הנחשפים להטרדות מאיימות ואלימות במשפחה רק במהדורות החדשות. בכל לבנו אנו מקווים שזה המצב שלכם. אך לצערנו הרב עבור אנשים רבים אלימות במשפחה היא מציאות יום יומית. הבעיה מורכבת ומסובכת וסיוע משפטי הוא רק חלק מהפתרון. במידה ואתם סובלים מאלימות במשפחה, ב משרד עורכי דין דיני משפחה תוכלו לקבל סיוע אישי בכל ההליכים המשפטיים.

במשרדינו תוכלו גם לקבל שירותים נוספים בתחום דיני המשפחה – עריכת הסכם גירושין, עריכת צוואה, הסכם ממון ועוד.

משרדינו נמצא ברח’ דוד סחרוב 22, ראשון לציון – הוראות הגעה בגוגל.

צו הרחקה
עורך דין לענייני משפחה אפרים קוליו

עו"ד אפרים קוליו

המשרד מנוהל על ידי עורך דין – אפרים קוליו אשר סיים את לימודי המשפטים בהצטיינות והינו בעל תואר שני במשפטים (LL.M), מאוניברסיטת בר אילן. המשרד מתמחה בתחומי המשפט האזרחי – בתחום דיני משפחה וירושה. מסחרי, תביעות כספיות, הסדרי חובות, הוצאה לפועל וחדלות פירעון .למשרד ניסיון רב במתן פתרונות יצירתיים בתחומים בהם הוא עוסק תוך תשומת לב לפרטים הקטנים.המשרד חרט על דגלו מתן שירות וטיפול אישי לכל לקוח, פרטי או עסקי, ללא פשרות ותוך עמידה עיקשת עד לתוצאה המיוחלת.

5/5
יצירת קשר

מאמרים

יצירת קשר
WhatsApp chat
דילוג לתוכן